Saturday 7 November 2009

Jobb, jobb, jobb och marknad (fredag)

Märker att det kommit lite fler barn till resorten nu, finns nog att göra - trots att gårdagen (torsdag) var otroligt lugn och halvtråkig :) Efter att vi avslutat gårdagen och ätit middag (Massaman Gai, mums!) åkte C, L och jag iväg till Bang Taos marknad, och blev överraskade över hur stort den egentligen var. En massa olika väldigt konstiga maträtter, bl.a. nåt djurs tunga och korv på spett formade till hello kitty (väldigt pop här), akvariefiskar och guldfiskar sålde dom på påsar och olika spett med synbart kryddig panering, lokal godis (typ geléklump maskerad i kokosflingor)... och förstås banana pancakes, otroligt gott! Dit ska jag ta alla gäster som kommer hit ;) ...och en massa intressant frukter!
Fanns förstås en massa annat förutom mat också - eftersom vi är tjejer och C tidigare har studerat till make-up artist, stannade vi en god stund vid ett stand som sålde “märkes” make-up, Chanel och D&G till struntpris! C & L råffade grejer åt sig, men jag nöjde mig (denna gång) med ett urval nagellack, 5 st för typ 2€. Hittade även två toppar (Linda o Milli, ni vet dom där randiga “Lacoste” topparna vi såg i Tunisien, sådana.), en liten läderväska och lite hårband o sånt. Totalt spenderade jag ca. 12€...
L hittade en härlig liten klänning för 2€ och en überfin “D&G” läderväska, C köpte skor för 2€ och som sagt en omgång smink :) En produktiv dag alltså! ;)

Kvällen gick åt till att kolla en film och tala med m&p per telefjong, sen tutilullaa... Ganska lugnt tar man det här i Bang Tao, centrum är ändå väldigt litet, typ en lång gata som slingrar sig genom byn med ett antal butiker och restauranger vid sidan om, that’s it. Så om och när vi vill ut-ut så gäller det nog att ta sig till Patong! Skulle egentligen dra dit ikväll (fredag), men bestämde oss för att ta det lite lugnare och gå o sätta oss på nån lokalrestaurang, beställa några Singha och tala skit :) Köpte t.o.m. en Bacardi Breezer med lycee smak, ska bli gott! :P

Idag hände egentligen inget nämnvärt speciellt på jobbet, rätt normal dag. Målade t-shirts, ritade, kastade boll, blåste supbåbblor och hade play & splash med ett antal 3-7-åringar. Tittade även på Flushed away och Monsters Inc. :) Jobbigt jobbigt. Innan arbetspasset började hann jag även med lite morgonmotion, testade L:s flowklass, riktigt kul! Blandning av pilates, aikido och några andra kampsporter.
Nu har det annars även anlänt flera finska familjer till resorten, bl.a. en familj från Närpes och några finskatalande familjer vars barn har sprungit runt hotellet hela dagen och undrat vem den där Annina är :) till slut hittade dom till Miniland och blev blyga när dom hittade mig :)
Hade även två timmars paus vid lunch, så gick en runda på stranden tills det började dugga, och köpte mig ett par flipflops, som e ett måste här nere - orkar int dra på mig ordentliga skor, och ibland går dom inte ens på...elefantfoten u’know :) ...som ännu är lite svullen, men kanske inte lika mycket som igår ändå, thank god!

Imorn har vi ledigt så det gäller väl att kasta sig ner på någon fin strand och förbättra på brännan - om vädret tillåter må säga. Annars kanske det blir en tripp till Patong eller Phuket Town elr nåt... få se :) Men nu lever vi i nuet och hoppar i duschen, gör oss klara och beger oss ut i Bang Taos nattliv, med “förfest” på staff house ;) Anyone wanna join?

No comments:

Post a Comment