Friday 30 October 2009

Fredag: Kokosnötter och regnhelvetet

Jaha, en dag är över igen, och vad har man lärt sig? Jo, att kokosmjölken från “råa” kokosnötter smakar pyton. Idag var det full sjå på hotellet med att skära ner alla kokosnötter från palmerna, gör dom inte det så faller nån säkert ner rakt i skallen på en gäst - och dom är inte så lite tunga dom där jäklarna! Såg rätt komiskt ut när John (en otrooooligt söt liten mörkhyad kille med sött krulligt hår) typ 2 år gick omkring och bar på en kokosnöt :)

Var en kul dag på MiniLand - teckande mycket, målade t-shirts, hade crazy water games och fixade grejer inför nya skattjakter. Grävde även en väldig massa gropar i sand”lådan”.
På kvällen var det meningen att fira J:s sista kväll på Bang Tao, hon drar till partnerresorten i Kamala om ungefär en vecka. Slutade arbeta kl. 18, och middagen skulle börja 19.00, så det krävde lite tajming för att hinna cykla hem, gå i duschen, klä sig och fixa sig inför kvällen, och dessutom ta sig till restaurangen, som ligger kanske 5 min. härifrån. Och vi hade förstås (!) turen på vår sida, ca. 10 min innan vi skulle ge oss av öppnade sig skyn och det började störtregna, typiskt! Så V ringde till hotellet som skickade en “taxi” för att köra oss. Kostnad för den taxifärden = 0 BHT. Kul med lite förmåner :) Vi kom alla till Nok & Jo’s och åt en dundergod buffé med grillade godheter och thailändska gourmet-rätter, gott gott! Smakade även på den berömde Singha ölen, faktist mycket bättre än de finska! :)
Igen, turen var på vår sida. Under heeela middagen höll det upp, men ca. 15 min innan vi skulle åka tillbaka till staff house, brakade himlen lös - så taxi var det som gällde. Trodde vi. Jo, restaurangens ena ägare, var otroligt snäll och erbjöd sig att skjutsa hem oss alla, så vi satte oss bak på hans pick-up och åkte den skumpiga vägen tillbaka till staff house. Där satte C, L och jag oss ner och pratade lite skit, såg på music tv och hade det allmänt mysigt. Bra kväll alltså :) Fick även ett samtal från herr och fru Nygård ikväll, vilket var kul, trots att linjen kanske inte var den allra bästa... måste väl ta och testa ifall skype fungerar så långt ifrån hemma :P

Imorn halvledig dag. I princip borde som sagt onsdagar och lördagar vara våra lediga dagar - utom den kommande veckan dock, då vi har ena lediga dagen redan på måndagen eftersom det är nån thailändsk högtid med aktiviteteter och marknader i Kamala. Anyway, så imorn borde det vara ledigt, men vi hamnar tyvärr fixa några grejer inför söndagen, då nya säsongen på riktigt kickar off! Nya holiday plans och scheman, och en hel massa nya/halvnya aktiviteter - C och V har fixat och grejat och kämpat med holiday planen tillsammans med M och showteamet, komplicerat att få alla delområden och dragare ihoppusslade.

Men nu ska fröken Nygård just hoppa i säng, det har varit en lång dag. Och det blir kanske en lång natt, ifall geckon smaskar högljutt hela natten. Japp, har fått mig ett nytt husdjur - den sittter för tillfället inne på badrummet och äter upp alla myggor - en nyttig kumpan den där geckon ;)

2 comments:

  1. Tror du jag får sömn brevid en gecko/myggor på golvet?? /morran

    ReplyDelete
  2. int e geckona på golvet, o int myggorna heller för den delen :) mest i taket o där sover du väl int? ;)

    ReplyDelete