Tuesday 13 April 2010

Vattenkrig!

I Thailand firas som bäst det thailändska nyåret, m.a.o. Songkran. Och måst medge att jag inte är helt hundra på om det blev år 2553 eller 2554, hur tokigt det än låter. Hotellet lever ju i år 2010 som vi, men på andra håll i Thailand är situationen annan. Iofs har det stått 2553 på olika dokument sedan januari, så man är minst sagt lite konfys :)

Hela gårdagen var lite udda. Thailändska nyåret betyder ett himla slöseri med vatten - vatten som thailand verkar ha ont om under alla andra dagar. Igår grävde dom dock fram varenda liten droppe dom kunde hitta, och sprutade och slängde det mot stackars oskyldiga åskådare längs med gatorna både här i Bangtao och i Patong.
Hotellet hade också förberett sig på hiskeliga vattenkrig - hela personalen i la Tasca-restaurangen sprang omkring som galningar med vattenpistoler och ämbar i högsta hugg. En och annan råkade ut för en iskall dusch av vatten blandat med is, bland annat undertecknade själv... Kallt jo, men faktist ganska uppfriskande p.g.a. hettan vi har här för tillfället :) Kring lunchtid nådde vattenkriget sin topp, och hela la Tasca personalen, miniland personalen och andra som ännu var torra blev ikastade i stora poolen. Man såg att barnen tog ut allt dom kunde ur detta stora vattenkrig, och beskjöt alla som kom i deras väg med stora supersoakers!

Vi i miniland/showteam gjorde också vår del av fuffens - Michaela, vår chef, kastade vi i med uniform och allt, och de två nya tjejerna som precis anlänt till hotellet (som skall jobba lågsäsong) klarade inte heller sig torra :) Under dagens lopp hjälpte vi även Nok & Jo att bespruta oskyldiga vid deras restaurang - inte illa att få slänga stora ämbaren fulla av iskallt vatten på lastbilsflak av thailändare ;) Absolut en upplevelse för livet!!
På kvällen var vi också tvungna att dra in till Patong för att se what all the fuzz is about - och visst stämde det som alla talat om, vattenkriget var som störst på Bangla och alla som gick där blev ordagrannt bombaderade av vattenstrålar från höger och vänster, fram och bak. Till slut sprang vi hela gänget längs Bangla medan vattenstrålarna träffade oss i rygg, bak, huvud och ben - som sagt, en upplevelse för livet! Att få fira tre nyår under 4 månader är inte alls så illa ;)

No comments:

Post a Comment