Monday 7 December 2009

De gångna veckorna...

Swiiiish! så fort dagarna och veckorna har gått..! Har haft lite fullt upp med både jobb och utflykter, så ni får ursäkta att jag inte skrivit blogg på läääänge. :)

L (L:s kompis) kom och for och nu för tillfället är systeriläinen här - ännu en vecka to go :)
Dom senaste veckorna ha vi gjort så ofantligt mycket kul, varendaste en ledig dag har vi haft stora planer och sett myyyycket! L kom ju alltså på en onsdag, och då tog vi det iofs ganska lugnt, blev ju tripp till Phuket Town för att äta sushi och göra lite shopping. På torsdan, dvs. följande dag, guess vad vi gjorde då? Jo, åkte igen en sväng ti Central Festival :P L hade förälskat sig i två vår/vinterjackor som hon absolut ville köpa, och jag drog ju gärna med eftersom gott kaffe aldrig är fel (starbucks!!). Hittade även min nya favoritbutik, CC Double O, lite i stil med abercrombie & fitch, men utan irriterande modeller i affärerna och förstås inte helt samma märke då :)

Sen var det ju dags för några dagars jobb innan vår andra lediga dag, lördag. Först på fredag kväll åkte vi in till Patong och Bangla Road - träffade några av C:s kompisar som jobbar för en restaurangkedja här på Phuket, och killarna visade oss lite runt i centrum. Hade ju förstås även vårt sjack med från Bang Tao, dvs. några från show team och dessutom två från Kamala. Blev inte en så otroligt lång kväll, vi testade några olika små barer, en aussie bar och nån thai, sen blev det guta pizza på Pizza Company, mums :P
På lördan stod bowling på tapeten - M, el pomo, framstod som en höjdare på bowling, för min del gick det lite i vågor :) några strikes o så, men främst va d nog ett medelmåtta försök :) kvällen övergick i ännu mer avslappnad stämning efteråt, hela faderullan åkte till en irländsk pub med live musik (inte molly’s tyvärr tyvärr, men märkte senare att den även finns i Patong)... dom andra drack sina öl/biror/bärsar, men jag tog mig en caramel frappucino från grannen Starbucks, oj vad glad jag blir av ställen som har öppet sent :)

Sen var det redan dags för en ny arbetsvecka, och den var ju rätt lugn, trots att mer och mer gäster hittat till hotellet. På onsdan då, när vi igen hade ledigt, tog L, L och jag longail båten till Banana Island & Beach, nog måste ju gästande L få prova på härlig snorkling vid stenhögen ;) det var en riktigt skön dag! ...och torsdagen var ju en spännande dag, för på kvällen kom ju Maruschkaaa :D På fredan satte vi oss på Beer Garden en sväng och på lördan åkte L, L, Maria och jag till Phang Nga på kanotsafari, wohooo! :) En härlig upplevelse! Vi åkte ut med båt till Phang Nga Bay och dom fina klippformationerna. Där fick vi bada, och förstås åkte vi då med kanoterna in i olika grottor, bl.a. Bat Cave och Diamond Cave, till fina laguner och in i fina insjöar bland djungeln. Fint fint! Såg en massa apor på riktigt nära håll, en höll faktist på att hoppa in i vår kajak, men vår förare var snabbare i vändningarna, thank god. :) Aporna kastade i varandra i vattne, klättrade på branta väggarna och badade till vår förtjusning. Inne i bat cave kunde man se mååånga många fladdermöss uppe i grottaket, och diamond cave heter vad den heter för att dess klippväggar inne i grottan glimmar och glittrar. Verkligen en fin dag! På båtfärden mot hamnen satt vi tjejer längst fram ut på däck och tog fina solnedgångsbilder i varma vinden, inget illa slut på den dagen :)

På söndagen var det då igen dags för lite arbete, men på kvällen åkte vi fyra igen iväg. Nattmarknaden i Phuket Town var det som gällde :) Nattmarknaden har öppet till typ 23.00 så det finns gott om tid att shoppa - och vilket utbud sen! En massa stånd och små affärer med både fina och väldigt fula grejer :) Matsidan var oxå en uplevelse, såg bl.a. ständ med rostade kackerlackor och gräshoppor på menyn... Men förstås fanns oxå goda saker, så som potatisspätt och färskpressade frukt juicer, mmmums! Efter att stora delar av lönen var uppshoppad satte vi oss ner på en restaurang på andra sidan gatan där menyn var den mest kufiska vi nånsin sett - vill man smaka på grodor eller snakehead fish så är det definitivt det rätta stället, men är man på jakt efter en söt efterrätt så som vi, så lönar det sig att fortsätta leta... Tyvärr tog inte dagens äventyr riktigt slut där - då vi kring midnatt skulle bege oss hemåt fanns det ingen vid taxistolpen och inga taxin körde förbi precis, men som tur är thailändarna otroligt vänliga och en man med familj och pick-up truck tog oss i sin skjuts. Hela vägen från Phuket Town till Bang Tao satt vi bakpå pick-up trucken med håren fladdrande i vinden, absolut en upplevelse man inte kunde tänka sig få därhemma... :)

Måndag och tisdag rullade på som vanligt, inget speciellt att nämna. Tittade på showen på hotellet den sista kvällen innan L skulle åka tillbaka till Sverige under tiden som regnet piskade på allt det orkade. Men FYI så regnar det verkligen inte lika mycket längre som i början då jag kom hit :) På onsdagen åkte L hem till Sverige medan L, J, E, R, C, Maria och jag hoppade på en minibuss till djungeln i Phang Nga för att testa på forsränning och elefant trecking, till råga på allt fick vi även chansen att bada i vattenfall :) En adrenalinfylld dag definitivt, och gud va elefanterna var söta, trots att man verkligen tyckte synd om dom nä dom hamna bära oss västerländska turister på ryggarna som vilken slav som helst :(
White water rafting var riktigt roligt det med, men tyvärr var det inte tillräckligt stora fall för min smak - borde ha varit längre bana och mer fart :) Men nöjd med trippen var jag ändå! Nu kan man iaf kruxa av white water rafting från listan över Things to do before I die :)

På onsdag kväll/natt kände jag mig inte så bra, och natten gick då åt att krama om toalettstolen... det var väl den normala båbban som alla brukar få här i Thailand, men åtmintone gick det fort om för min del - torsdagen tog jag ledigt från jobbet för att få magen att lugna ner sig och på fredan var jag igen på jobb, trots lindrig stegring under torsdagskvällen. På fredan sen så tog vi oss alla till Kamala Beach för att möta upp med teamet från Kamala resorten och några guider, en supermysig kväll på en supermysig bar, Bob Marley Reggae Bar :) Maria, jag och C åkte rätt tidigt hem eftersom Maria och jag köpt biljetter till åter en utflykt på lördan - Similan Islands!! :D

Lördagen började nästan i gryningen. Vid 7.30 hämtade minibussen oss på hotellet och körde oss upp till hamnen vid Sarasin Bridge var speedboaten väntade oss. Efter 1,5h bumpy ride på the Andaman Sea, dockade vi kring 10 på ö #8: Similan där havet var en härlig turkos nyans och totalt klart, så klart att man såg ner till botten 20m under. Helt otroligt fint! Stranden bestod utav riktigt klarvit sand, och intill stranden växte en grön regnskog med fina blommor. På ö #8 fanns också en liten bar och möjlighet till övernattning i tält. Det må påpekas att Similand Islands är ett naturskyddsområde som man endast får besöka 3-4 månader per år fr.o.m. slutet av november. Ögruppen är delad i tre delar; i varje del ingår tre mindre öar och endast de sex nordligaste öarna är tillgängliga för turister och vanliga dödliga. De tre sydligaste öarna bebos av en stor flock jättesköldpaddor och där får ingen gå i land.

Ö #8 (Similan) är den största ön och där finns en relativt stor och väldigt fin strand. Precis invid stranden går en liten stig upp över och under runda stora stenblock till en utsiktspunkt som kallas Sailing Boat Rock eftersom där finns några väldiga stenblock som balanserar på varandra och stiger upp högt över havsytan. Stigen dit var minst sagt krånglig och knepig, den gick uppför sandiga sluttningar och ordagrant under stora stenblock, spännande! Vi tog oss trots allt ända upp, och har naturligtvis bilder som skvallrar om denna enastående happening :) Uppifrån Sailing Boat Rock var vyerna minst sagt breath-taking, vattnet var så otroligt turkost och viken där stranden låg helt vindstilla och vitsandig. Ett minne för livet helt klart!

Efter att vi klarat oss ner från utsiktspunkten, och tro mig, vägen ner var nog mer komplicerad än vägen upp, så lade vi oss ner på stranden, snorklade lite och naturligtvis sprang jag omkring och fotade som en galning ;) Nu förstår jag äntligen var man kan få tag på bilder liksom den som säljs på Ikea (den Johis har i sitt vardagsrum) :)

Efter dryga timmen åkte vi vidare till den nordligaste ön, ö #9 (Ba-ngu), där fick vi snorkla allt vi orkade. Och vilken upplevelse det var sen, vi fick t.o.m. simma tillsammans med en jättesköldpadda, något som alla som åker till Similan inte får. Den va helt otroligt stor och verkade helt tam, matade den med bananer :) Såg oxå en massa fiiiina fiskar, färggranna, stora o små, den ena konstigare än den andra. Speciellt snygg var en som var typ grön-turkos, stor och hade fina gröna dekorationer kring ögonen. Tittade efter den lääänge länge :)

När vi snorklat klart åkte vi en liten skumpig väg till ö #4 (Miang) där vi åt lunch. På ön fanns tiotals tält och mer turister än på dom andra öarna, men trots det var det rätt lugnt och verkligen fint. Åt en typisk thailändsk lunch med en massa fisk och skaldjur, och sen lade vi oss ner på stranden, simmade i det varma turkosa vattnet och fotade allt vi hann :) Sen var det igen dags för lite snorkling - det var först meningen att vi skulle till antingen #5 (Hock) eller #6 (Ha), men vindarna tvingade oss till Payu, #7. Där fanns massssor fina fiskar och otroliga koraller. Snorklade strax ovanom korallerna och det kändes nästan som om man kunde räcka ut handen och röra vid dem, men det var ju djupare än man trodde - så klart vatten att man blev lurad :) Men otroligt fint alltså, snorklade omkring där i ca. 40min, innan båtpersonalen drog upp oss :) Och sen påbörjade vi guppandet mot Sarasin Bridge igen....

Efter den trippen har vi tagit det lite lugnare, på söndan gjorde vi egentligen inget speciellt, åkte bara in till Patong och käkade sushi med L och passade på att titta in i några butiker i Yung Ceylon. Måst nog ta oss dit på nytt med Maria, fanns en hel del grejer hon ville ta en närmare titt på :)

På jobbet är allt som normalt, utom att arbetsdagarna blivit ännu kortare nu när vår sista teammedlem kommit. Han kom förra tisdagen och passar überbra in i gänget, så det blir säkert en bra säsong :) Har börjat ha mer och mer creative och pyssel, kul att få fixa smycken med småtjejerna, och nu dessutom har vi börjat med youth creative där vi fixar ordentliga smycken med kedjor och lås o keikkor, sånt man måste använda tång till. Men visst blir det lite vattensporter o sånt oxå, idag t.ex. var jag med på T:s vattenpolo, sjukt va kul! T e ännu till så lång o kraftig att han enkelt kunde bara lyfta på mig och kasta bort ur vägen, så nästa gång måst man se till att hamna på samma lag :)

Nu är dagens julkalenderavnitt sett (Sunes Jul) så det är dags att lägga sig. Imorn blir det igen en kort dag - 9.30-13 och sen kanske in till Pattan för lite shopping :) Ska se vad man hittar på på lediga onsdagen, kanske vi måst ta en tripp ner mot Karon/Kata för att se the Giant Buddha och Wat Chalong-templet, lite kultur måst man ju hinna med under dryga två veckor ;) Men nu i säng, och imorn lite svett-walk i filuren igen, oh va skönt att det blir bara varmare och varmare för var dag som går ;)

2 comments:

  1. Giant Buddha? Menar du den som är någonstans i Krabi uppe på en klippa dit man måste kliva 1300 steg? Om inte, så ska ni definitvit resa dit... de hette nog väl någå tiger temple...

    ReplyDelete
  2. njae, finns en giant buddha nere i Chalong oxå, typ ännu mer söderut än Bang Tao, på Phuket.... Krabi ska vi nog definitivt ännu besöka, o Tiger temple oxå ;)

    ReplyDelete